Модерна търговия на едро

Данон

„Данон“ по света
„Данон“ е водеща компания в сферата на здравословните храни и напитки в световен мащаб. Създадена преди век, през 1919 г. в Испания, компанията разгръща своята експертиза в четири основни направления: свежи млечни продукти, води, ранно детско хранене и клинично хранене. Със своите над 100 000 служители, „Данон“ е представена на 5 континента и над 120 пазара по целия свят.

„Данон“ в България
„Данон“ стъпва на българския пазар през 1994 г., а от 1995 г. „Данон“ Сердика, клон на „Данон“, е основен иноватор на българския пазар на свежи млечни продукти. В портфолиото на компанията са включени голям брой продукти с високо и постоянно качество, съчетавайки европейските стандарти на „Данон“ със спецификата и условията на българския пазар и желанията на потребителите у нас.

Мисия
Мисията на „Данон“ е да осигури здраве чрез своите продукти на възможно най-голям брой хора в цял свят. И в България мисията на компанията е да предлага здравословни продукти, които помагат за балансирано и пълноценно хранене на цялото семейство.

Визия
„Данон“ се стреми да вдъхновява здравословни и устойчиви практики в бизнеса с храни и напитки в съответствие с визията – One Planet. One Health. Тя отразява твърдото убеждение, че здравето на хората и планетата са взаимосвързани. Компанията съзнателно се концентрира върху категориите, насочени към здравето, и се ангажира да работи ефективно, устойчиво и отговорно.

Социална отговорност
„Данон“ работи активно в сферата на корпоративната социална отговорност като всяка година компанията инвестира в различни проекти в полза на обществото и с дългосрочен социален ефект.