Модерна търговия на едро

MEGGLE представя в България богата гама продукти местно производство, като сирене, кашкавал, пастьоризирани пресни и кисели млека, заквасени сметани и айран. Също така MEGGLE предлага на пазара и добре познатите от повече от 15 години подбрани вносни продукти, като сметани за готвене, сладкарски сметани, плодови йогурти, масла и маслени специалитети, топени сирена и багети.

Холдинговата група МЕGGLE AG, със седалище Васербург, Бавария, съчетава дейността на много компании от млекопреработвателната индустрия. Тази стабилна структура, от една страна съчетава гъвкавост и решителност, а от друга дългогодишни традиции и история.

През 1887 г., в близост до Мюнхен, Йозеф Антон Меггле поставя основите на малка мандра за производство на сирене. Така той създава фирма МЕGGLE, управлявана и до днес от трето поколение частни собственици, която е сред най-утвърдените и известни производители на млечни продукти в Европа и света.

От началото на 2009 г. фирма МEGGLE вече произвежда и в България, като инвестира в нова производствена линия, която представлява най-модерната производствена млекопреработвателна технология в балкански регион.

Високотехнологичното производство и първокачествените селектирани суровини дават по-дълъг срок на годност на продуктите, без да имат добавени консерванти или други изкуствени подобрители.

Фирма МЕGGLE България постига оптимална комбинация от немските качествени стандарти и традиционни български рецепти, които дават като резултат перфектно качество и уникален вкус, като нареждат продуктите на MEGGLE сред най-предпочитаните и търсени на българския пазар.

Като дъщерно дружество на германска компания, фирма MEGGLE България ЕООД стриктно спазва и прилага всички качествени и хигиенни стандарти с най-висок приоритет.

MEGGLE България ЕООД произвежда продуктите си от 100 % натурално, първокачествено краве мляко. Процесът на производство, контрола на качеството и транспорта са съобразени с всички изисквания на законодателството в България и Европейския съюз.

Високотехнологичното ни производство в град Шумен е сертифицирано с международния стандарт ISO 22000:2005, осигуряващ безопасност на храните във всяка стъпка на процеса – от производството и преработката на суровото мляко до консумация на продуктите от нашите клиенти.

Осъществява се стриктен контрол съгласно изискванията на ДПП ( Добри производствени практики ) и НАССР (Анализ на опасностите и контрол на критичните точки) във всички етапи на производствения процес – входящ контрол на суровини и материали, оперативен производствен и качествен контрол на продуктите по време на производство, зреене и съхранение. Извършва се стриктен органолептичен, физико – химичен и микробиологичен анализ на готовите продукти преди освобождаване за експедиция, товарене и транспорт.

Всички служители на МEGGLE България ЕООД са включени в програмата за обучение и периодичен инструктаж за поддържане на необходимата лична и производствена хигиена, за организация на производствените дейности, разделно събиране и управление на отпадъци осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. Сега MEGGLE е с над 2400 служители в цял свят.