Модерна търговия на едро

Nestlé е световноизвестна компания с богата история и репутация като водещ производител на храни и напитки. Със седалище в Швейцария, тя предлага широка гама от продукти, които се радват на популярност по целия свят.
Историята на Нестле България започва през 1994 г., когато швейцарската група придобива най-големия производител на шоколадови и захарни изделия в страната „ШЗИ София“. Сплотеният екип работи усърдно, правят се много инвестиции за нови производствени линии, технологии, откриват се все повече работни места с отговорност и грижа за безопасните условия на труд и повишаване на квалификацията чрез обучения на персонала. Към момента близо 1000 служители работят във фабриката и в административния офис на Нестле България, като отговарят за продажбите и износа на над 800 продукта на марките Нестле. 6% от екипа са до 29-годишна възраст, а средната продължителност на трудовия стаж е повече от 14 години. Във фабриката на Нестле в София се произвеждат над 18 000 тона шоколадови изделия годишно, от които повече от 94% са за износ в 35+ държави по цялото земно кълбо. В производството си завода на Нестле България използва основно изцяло отгледана и произведена в страната пшеница, 100% сертифицирано устойчиво какао, 100% зелена електрическа енергия, пести по 188 литра вода всяка минута и редуцира използването на хартията с над 200 тона за последните 6 години. Българското подразделение на компанията получава през 2020 г. наградата „Инвеститор на годината“, а през 2021 г. „Инвеститор клас А“ с многомилионни инвестиции в модернизация, автоматизация и дигитализация на производствените линии в завода, както и оборудване от най-ново поколение за опаковки от 100% рециклируем материал.

Нестле се отличава със следните ключови характеристики като производител:
Разнообразие на Продукти: Компанията произвежда разнообразни храни и напитки, включително млечни продукти, шоколад, кафе, зърнени храни, супи, сладкиши, храни за домашни любимци и много други.
Иновации във Вкуса и Балансирания хранителен профил: Nestlé активно инвестира в научни изследвания и развитие, за да създава продукти, които отговарят на вкусовите предпочитания на потребителите и насърчават здравословния начин на живот.
Устойчивост и Отговорно Производство: Като част от ангажимента си към устойчивост, Nestlé работи по намаляване на въздействието си върху околната среда и подкрепя устойчиви практики в своите вериги за доставки.
Присъствие във Всеки Кът на Света: Nestlé има присъствие в над 180 страни по света и предоставя своите продукти на милиони потребители, удовлетворявайки техните хранителни и гурме нужди.
Придържане към Високи Стандарти за Качество: Качеството на продуктите на Nestlé и безопасността на храните са важни приоритети, които компанията постоянно поддържа.

В Promoto.bg стартираме с продуктите под най-голямата си марка NESCAFÉ®!!!!