Модерна търговия на едро

През есента на 2019 година направихме първа копка на Винарски комплекс „ШаТони”, със заявката, че ще изградим производствена база, която да бъде пример за модерно винопроизводство в България. Проектът на комплекса включва две части – Винарска изба и Хотелски комплекс “ШаТони”, в които съответно да създаваме качествени вина и да развиваме винен туризъм.

През 2021 година въведохме в експлоатация Винарската изба, с която дадохме начало на нашата винена история. Просторна и високотехнологично оборудвана, избата има капацитет за преработка на около 500 тона грозде годишно. Разполагаме с модерна преса за джибри с мембрана, иноксови ферментатори, танкове за съзряване, а най- добрите ни вина отлежават в дъбови бъчви. Бутилиращата ни линия е автоматизирана, с капацитет 1500 бутилки на час. Винарската изба разполага със собствена лаборатория, в която нашите енолози извършат анализ на вината, което гарантира тяхното високо качество.


За любителите на винените преживявания сме предвидили винени обиколки, с които ще ви разкажем за “пътя” на виното в нашите производствени помещения и ще завършват във ВИП дегустационна с чаша прекрасно вино и специално подбран деликатес.


Вторият етап на проекта ще бъде завършен през 2023 година. Три-звездният Хотелски комплекс с едноименното име “ШаТони” ще бъде емблема на винарската изба. В него ще откриете уютна и семейна атмосфера. А в интериора ще откриете страстта ни към виното и любовта към природата.